Voorzijde
Evolutie FAQ
Bewijzen
Antwoorden
Degeneratie?
Reacties
Links
Login


  Acties
Terug naar de inhoud

  Lees ook:
onder constructie...

Evolutie is geen toeval!

Hiddemhigh - 2-1-2007:

Dag Fedor Steeman,

Allereerst wil ik je complimenteren met de site. ik vind hier superveel informatie, die ik regelmatig raadpleeg om mijn argumenten voor evolutie kracht bij te zetten. Als je nog een hulp nodig om de site uit te breiden of vragen te beantwoorden, bied ik me bij deze aan om te helpen. Ik ben zelf moleculair bioloog, met ambities om wetenschapsjournalist te worden, maar dit terzijde.

Wat me opvalt in vele vragen en dus antwoorden van jou is dat evolutie vaak op 1 hoop wordt gegooid met toeval. vaak gebruiken de vragers dit als argument tegen evolutie: hoe kan toeval... bladibla.. Evolutie is echter geen toeval mi! een mutatie is kan je bestempelen als toeval (als is daar zelfs nog debat over mogelijk, maar dat wordt een wiskundige), het cumulatieve effect is echter geen toeval! natuurlijke selectie is geen toeval, maar een voorspelbaar proces! argumenten als uit een stapel ijzer kan nooit een auto ontstaan... gaan dus niet op! het cumulatieve effect wordt vaak niet begrepen en niet genoemd door creationisten. ik heb jou dit argument nog niet zien gebruiken, of heb ik dat gemist?

Verder zie ik in veel discussies EvoT en het ontstaan van het heelal/universum door elkaar gehaald worden. zou het een optie zijn om ook het ontstaan van het universum/heelal ook in de antwoorden te verklaren, of iig een link te geven hierover? Over het ontstaan van het universum is ook veel wetenschappelijk bekend, waarbij ook hieruit blijkt dat het zeer onwaarschijnlijk is dat er geen god bij betrokken is. hetzelfde geldt voor de abiogenese die zeer aannemelijk wordt gemaakt door de wetenschap. een god die die dat opzet, moet zo ontzettend complex zijn, dat gelijk de vraag rijst: wat heeft god dan geschapen? waar komt zo iets complex vandaan?

Is het vanwege je eigen overtuiging (ik lees dat je zelf nog wel gelooft) dat je dit niet aanhaalt, of wil je de site bewust alleen over EvoT houden?

Alvast bedankt voor de reactie!

Mvrgr Hidde


Antwoord (7-1-2007):

Beste Hidde,

Bedankt voor de complimenten en de ruggesteun!

Uit mijn late reactie kan je wel afleiden dat ik niet zoveel tijd heb om deze site te onderhouden. Ik heb teveel projektjes, ook op deze site, dus alle hulp is van harte welkom!

Ik stel voor dat je een kort artikeltje schrijft over een onderwerp dat je leuk vindt. Stuur het naar mij op en dan regel ik de rest, zodat je online artikeltjes kan editen en reageren op reacties op deze site.

Je hebt gelijk dat evolutie niet puur toeval is dankzij de factor selectie. Ik heb nog geen aanleiding gezien dit te onderstrepen in de discussies. Het voorbeeld oud ijzer sloeg op abiogenese, dus dat is weer een andere discussie. Ik vermijd abiogenese bewust, omdat hier andere zaken een rol spelen dan evolutie en het nog wat hypothetischer en moeilijker te bewijzen. Ik heb echter geen levensbeschouwelijke problemen ermee.

Ik hoop nog meer van je te horen!

Groeten,

Fedor