Voorzijde
Evolutie FAQ
Bewijzen
Antwoorden
Degeneratie?
Reacties
Links
Login


  Acties
Terug naar de inhoud

  Lees ook:
onder constructie...

Re: Gastenboek

Bas - 26-4-2006:

Beste Fedor,

Nooit eerder heb ik langer achter elkaar op een website doorgebracht. De volledigheid van informatie, parate kennis van jou en het onderhouden van deze website moet een passie voor dit onderwerp inhouden, zeker gezien het aantal reacties dat kant nog wal raakt. Een gek kan meer stellen dan een 100 deskundigen kunnen weerleggen.

In documentatie van enkele creationisten (o.a. Dr Kent Hovind,) wordt er beweerd dat de evolutietheorie een negatieve invloed heeft op de normen en waarden van de mensheid. Dit zou o.a. een stijging van de criminaliteit en rassisme tot gevolg hebben. UIteraard word dit niet bewezen maar beweerd.

Is er hier onderzoek naar gedaan en is daar informatie over beschikbaar?

Met vriendelijke groet,

Bas


Antwoord (3-5-2006):

Beste Bas,

Bedankt voor je bemoedigende woorden! Vanwege de -bij tijd en wijle- waanzinnige reacties die soms binnenkomen, is een hart onder de riem soms zeer welkom.

Ik weet niet of er specifiek onderzoek is gedaan naar het vermeende 'verval van normen en waarden' in Westerse samenlevingen. Er zijn wel veel opvattingen over. Op de Talk-Origins website vond ik o.a. volgende: Evolution is the foundation of an immoral worldview?.

Met vriendelijke groet,

Fedor Steeman