Voorzijde
Evolutie FAQ
Bewijzen
Antwoorden
Degeneratie?
Reacties
Links
Login


  Acties
Terug naar de inhoud

  Lees ook:
onder constructie...

ik ben het compleet met je eens!

E. Snijders - 19-9-2004:

Ey ik ben het compleet met je eens! Een vriend van mij die is gelovig en die wilt het ook maar niet geloven dat evolutie bestaat en dat god er niet is. Hij zegt dat god alles heeft geschapen enzovoord. Maar ik heb ook nog wat tips.

1. Vroeger werd er op de 1e, 2e of 3e of 4e (moet je zelf ff opzoeken) de natuur gemaakt. Dan de dieren en dan de mensen. In ieder geval in een paar dagen maakte hij de wereld. Maar hela! Nergens in de bodem van de aarde vinden we resten van mensen die zo ver terug gaan in de tijd als de dinosaurussen. het schijnt dus dat een dag meer dan een miljoen jaar duurt! Want hoelang hebben de dinosaurussen wel niet geleefd? Als de mens 1 of 2 dagen na de dieren moesten komen dan zouden ze finaal opgevreten worden.

2. Ik heb ook nog een theorie voor de bijbel en die gaat zo. Wat nou als er vroeger. heeeel vroeger. iemand een sprookje had geschreven om aan kinderen te vertellen zodat ze nooit bang hoefde te zijn van de dood. En voor andere dingen. En zodat de kinderen goed werden opgevoed. Een verhaal waar ze in zouden geloven. Vroeger schenen de mensen ook veeeeel geloviger te zijn. Dus dat sprookje werd door en door gelooft. En het werd verspreid en overal verteld. En elke keer werd er wel weer wat bijgeschreven om het te verbeteren. Tot hedendaags. Want iemand moet toch de bijbel hebben geschreven? er staat niet op het einde: dit verhaal is gebaseerd op ware feiten. En vroeger maakte ze ook niet gebruik van: Er was eens... Tot zo ver mijn theorien.


Antwoord (1-11-2004):

Hoi Elwin,

We zijn het misschien minder eens dan je denkt. Ik zie evolutie niet als het bewijs tegen God, maar uitsluitend tegen 'speciale creatie' binnen een week zo'n duizend jaar geleden. Maar ik erken wel de mogelijkheid dat God m.b.v. evolutie kan hebben geschapen.

Mvrgr,

Fedor