Voorzijde
Evolutie FAQ
Bewijzen
Antwoorden
Degeneratie?
Reacties
Links
Login


  Acties
Terug naar de inhoud

  Lees ook:
onder constructie...

Geloven in 'iets' als athe´st...

pizza - 23-11-2005:

Het is misschien niet geheel mijn gebied die evoltie en al die theorien er omheen maar wat ik mij dus vooral afvraag is het feit dat wanneer de evolutie theorie zou kloppen (tot nu de theorie die mij het meest overtuigd) er altijd een begin moet zijn. Er zit altijd een oorzaak voor de gebeurtenis. zowieso het ontstaan van leven op aarde. Eigenlijk gewoon leven uit een hoop moluculen dus. En als je dan nog verder terug gaat kijken en dat je met een zogenaamde oerknal te maken krijgt. Als dit zogenaamd allemaal waar zou zijn en er voor de oerknal helemaal niets zou zijn moet er toch iets of iemand zijn geweest die dit allemaal aangestuurd heeft. Ik ben er niet een die gelooft wat er in de bijbel staat of wat voor religieus boek werk dan ook . Het is daar gewoon te onwaarschijnlijk voor en het feit dat er zoveel geloven zijn die elkaar eigenlijk tegenspreken wordt het al meteen een stuk onwaarschijnlijker. Zijn er hier ook mensen die wel in het 'iets ' geloven maar eigelijk voledig atheist zijn?


Antwoord (6-12-2005):

Ja, en ik ben daar ÚÚn van. Die mensen heten agnostici (enkelvoud: agnosticus, of agnost; bijv. naamwoord: agnostisch). Agnostici stellen dat het bestaan van God niet bewezen kan worden, maar ook niet afgewezen. Het al of niet bestaan van God wordt dus in het midden gehouden.

Verder is het best mogelijk de bevindingen van de moderne wetenschap te accepteren en gelijktijdig in een Schepper te geloven. Zogenaamde 'the´stische evolutionisten' geloven namelijk dat de Schepper de oerknal in gang heeft gezet en het universum zo heeft afgesteld dat het vanzelf tot evolutie en uiteindelijk de mens zal leiden.

Met vriendelijke groet,

Fedor Steeman

PS: Lees ook eens dit berichtAntwoord (7-12-2005):

Heel erg bedankt voor het antwoord. Ik weet nu in iedere geval dat ik een agnosticus ben:). Verder kan je eigenlijk alleen maar gaan filosoferen over de dingen die er misschien zijn gebeurd. Er zijn bepaalde wegen gekozen tot waar we nu zijn. We hebben er misschien een deel van 'ontdekt' maar ik denk dat wat er echt is gebeurt en hoe dit allemaal is ontstaan altijd een geheim zal zijn. De enige hoop van zege is dat je misschien na de dood het antwoord zal krijgen. Zo zie ik het dan(miss een beetje TE pessimistisch).