fossiele ketting in een stuk steenkool
etc.
ok het zouden falsificaties kunnen zijn, maar dan wellicht van een betere kwaliteit dan het combifosiel van Archeoraptor dat in China keurig in elkaar is geknutseld als tussenvorm tussen reptiel en vogel.
veel zoekplezier toegewenst; wie zoekt ..........
Antwoord (19-6-2005):
Sorry hoor, Alwin, maar dit soort 'voorbeelden' kan ik maar nauwelijks serieus nemen. Waarom niet? Omdat dit soort vondsten en eraan verbonden indianenverhalen of niet gecontroleerd kunnen worden, wat het waarschijnlijk tot een vervalsing maakt, of blijken gewoon vergissingen of verdraaiingen te zijn. Het is heel erg typisch dat het hier maar al te vaak gaat om menselijke artefacten in combinatie met oude fossielen of afzettingen. M.a.w.: Er wordt heel nauwkeurig voldaan aan een ultieme falsificatie van evolutie, zoals ik die ook zo noem. Dat vind ik op zijn minst verdacht te noemen.
Geďsoleerde anomalische voorbeelden zullen niet voldoende zijn, er moet echt een systematische doorbreking bestaan van de waarnemingen die we tot nu toe eeuwenlang consisten hebben gedaan.
Het nep-fossiel Archaeoraptor was overigens helemaal niet zo goed gelukt, want toen echte wetenschappers (ipv de lui bij National Geographic) het onder ogen kregen zagen ze meteen dat het niet klopte. Voldoende voor de chinese handelaar om er een duit aan te verdienen door het aan een niets vermoedende journalist te verkopen, maar verder...
Ik zou je eens willen aanraden je te verdiepen wat de wetenschap door serieuze waarnemingen heeft ontdekt en blijft ontdekken. En hoe de wetenschap eigenlijk werkt. Veel succes toegewenst hierbij!