Voorzijde
Evolutie FAQ
Bewijzen
Antwoorden
Degeneratie?
Reacties
Links
Login


  Acties
Terug naar de inhoud

  Lees ook:
onder constructie...

Re: 10 hoofdargumenten tegen Creationisme

hanno gerritsen - 5-12-2006:

ik ben een christen en ik heb een paar opmerkingen en vragen van dingen wat ik niet snap en waar je ook maar is over na moet denken.

1. kijk is om je heen jij zegt dat er geen God kan zijn dus is alles om je heen zo maar ontstaan ik vraag je kijk naar je zelf naar je handen en je voeten je ogen en denk is aan de hersenen die je hebt gekregen en denk is aan hoe wij mensen kunnen denken. is dat allemaal zomaar ontstaan ? denk is aan je DNA de chromosomen en genen al die stoffen is dat zomaar ontstaan? kijk is om je heen zie de vogels in de lucht en de bomen in het bos is dat zo pats boem in een paar miljoen jaar ontstaan ? denk is na over de moleculen en atomen die weer uit neutronen en protonen en electronen bestaan en dat is zomaar ontstaan? of kan er toch een Schepper zijn een ID wist je dat de wetenschap nu zelfs zegt dat er een ID is. dat is al waarheid. is het niet mogenlijk dat al die dingen zijn ontworpen en bedacht, gemaakt zijn door een ID een Schepper of bestaat hij niet want wij zien hem niet ik vraag je hoe kan er iets ontstaan zijn al er niemand is die het heeft gemaakt dan kan er nooit een mens bestaan want dat is een veelste ingewikkeld complex iets dat kan gewoon weg niet zomaar zijn ontstaan. en heb jij ooit een aap zien evolueren naar een mens of is dat opeens op gehouden dat die apen evolueren.

weet je wat een groot verschil is tussen de aap en de mens.

dat is dat de mens veel meer heeft een mens kan denken over religie en ontstaan van de aarde de aap kan dat niet een mens kan computers maken en MP3 spelers en printers en ga zo maar door ik vraag je heb je ooit een aap gezien die in een auto rijd. ik zeg je hoe goed je een aap ook leerd auto rijden en schakelen een aap kan het gewoon niet want dat is veelste complex voor hem dus ik vraag je is het niet gewoonweg mogenlijk dat er een ID is een Schepper.

kijk ook eens op www.real-life.nl en ga niet direct ervan weg maar bekijk de site maar is aandachtig en klik ook eens op het kopje Evolutietheorie alvast veel denk en kijk plezier gewenst.

groetjes Hanno Gerritsen www.hannogerritsen.web-log.nl


Antwoord (6-12-2006):

Dag Hanno,

Je begint al gelijk met een fout. Ik schrijf nergens dat er geen God kan zijn. Sterker nog: In het artikel waarop je reageert (10 hoofdargumenten), staat er duidelijk (argument 4) dat evolutie en God elkaar niet uitsluiten en dat de meeste christenen evolutie accepteren. Op de loginpagina staat letterlijk dat deze website niet als doel heeft religie te bestrijden.

Bovendien ben ik niet degene die beweert dat alles ''Pats! Boem!'' is ontstaan; dat zijn nu juist de creationisten! Ik beweer daarentegen dat alle waarnemingen wijzen op een geleidelijke ontwikkeling over miljarden jaren van het universum, de aarde en het leven zelf. In hoeverre God daar iets mee te maken heeft, mag je zelf invullen.

Hoe dan ook is de evolutietheorie de wetenschappelijke verklaring voor de geleidelijke ontwikkeling van het leven tot de vormen van vandaag. Er is geen enkele andere wetenschappelijke theorie die betere verklaringen geeft. 'Intelligent design' is helemaal niet als verklaring geaccepteerd door 'de wetenschap', integendeel! Op zijn hoogst is er een enkele wetenschapper die zich er positief over uitspreekt, maar het wordt nergens als onderzoeksraamwerk gebruikt.

Het verschil tussen mens en aap bedraagt genetisch slechts één procent! De mentale verschillen komen dus hoofdzakelijk neer op de hoeveelheid hersencellen. Met je moderne pentium-4 PC met 100 Gigabyte harddisk en 1 Gigabyte RAM kan je ook oneindig veel meer dan met een ouderwetsere 486 PC met 500 Megabyte hard disk en 1 Megabyte RAM. De principes waarop deze twee computers zijn gebaseerd zijn echter nog steeds precies hetzelfde. De ene heeft alleen meer van hetzelfde.

Je suggestie dat ik eens 'die en die website' eens zou moeten bekijken en er eens een keertje over moet 'nadenken', vind ik ongelooflijk aanmatigend. Ik doe bijna niets anders dan creationistische websites lezen en nadenken over hun inhoud! Er zijn echter duizenden teksten en ik heb slechts de tijd om een handjevol te behandelen op mijn website.

De website van David Sörensen is nog wel het slechtste voorbeeld waar je mee kan komen. Wat dat betreft heb ik sinds kort de knoop doorgehakt en begonnen aan een artikelserie die gaat aantonen dat het meer geblaat dan wol is:

Er klopt namelijk echt helemaal niets van!

Ik zou zeggen: Lees MIJN website eens door en denk eens na over de inhoud!

Lees ze...

Fedor