Voorzijde
Evolutie FAQ
Bewijzen
Antwoorden
Degeneratie?
Reacties
Links
Login


  Acties
Terug naar de inhoud

  Lees ook:
onder constructie...

Inteelt na de zondvloed?

V.Mulder - 14-9-2006:

Hallo Fedor,

Een vraag over de ark van Noah, twee exemplaren van elke soort aan boord (sommige meer). Maar neem nu twee leeuwen, deze paren en krijgen welpen. Nu ontstaat er echter een situatie waarin die tweede generatie alleen met elkaar kan paren, dus broertjes met zusjes of met de ouders. Inteelt dus. Levert dat geen problemen op ?

Groet, Vince.


Antwoord (18-9-2006):

Hallo Vincent,

Dat heb je goed gezien, maar daar hebben creationisten natuurlijk al wat op gevonden: Inteelt zou nog geen probleem zijn in die tijden, omdat de oorspronkelijke Schepping een veel grotere genetische variatie zou hebben. Pas later is door degeneratie de genetische variatie zo verarmd dat inteelt een probleem is geworden.

Voor deze ad hoc verklaring is er overigens natuurlijk geen greintje bewijs. Waar is het bewijs dat levende wezens zesduizend jaar geleden genetisch rijker waren?

Met vriendelijke groet,

Fedor SteemanAntwoord (18-9-2006):

Op youtube.com zag ik een berichtje (filmpje) van iemand die zei dat evolutie ook nodig was om de diversiteit tussen de mensensoorten/rassen te verklaren als alle mensen van Adam en Eva afkomstig waren. Stel dat Adam en Eva blank waren ( dit neem ik nu even voor het gemak aan ), Adam had blauwe ogen en Eva mooie groene, waar komen dan de bruine ogen vandaan ? En om verder te gaan; waar komen chinezen vandaan, negers, aboriginals, pygmeėn, indianen en noem maar op ? Of is er het antwoord dat alle genetische kenmerken al aanwezig waren in Adam en Eva ?

Ik denk maar dat ik creationist word, dan heb je altijd een mooie toverhoed om antwoorden uit te trekken. :-)

Groeten, Vincent.

http://www.youtube.com/watch?v=HADurUKhH-w

(geluid kraakt een beetje)