Voorzijde
Evolutie FAQ
Bewijzen
Antwoorden
Degeneratie?
Reacties
Links
Login


  Acties
Terug naar de inhoud

  Lees ook:
onder constructie...

Goede website!

V.Mulder - 4-9-2006:

Hallo,

Goede website. Lastig om de door de creationistische websites opgeworpen stroman-argumenten te weerleggen. Het komt mij voor dat deze websites niet het doel hebben om de lezers wat bij te brengen maar om de evolutie-theorie te ondermijnen. Koste wat kost, desnoods door waarheden te verdraaien-te liegen dus. Het doel is het christelijke, of een ander geloof te handhaven, de zieltjes te behouden - nobel doel. Maar liegen is een slechte methode.

Ik las ergens; 'Ik geloof niet in evolutie want eerst was er niets en toen ontplofde het ook nog eens'. Nogal wiedes dat diegene niet in evolutie 'gelooft'. Maar waar heeft deze evolutie-ongelovige zijn informatie vandaan ? Toch niet van een serieuze wetenschapper ? Natuurlijk niet ! Van een creationistische website neem ik aan. Ze worden wel steeds beter om onderwerpen uit te zoeken en stukken te schrijven waar zelfs een ingewijde wat moeite mee heeft, niet dat ik een ingewijde ben. Een voorbeeld hievan is een stuk op www.scheppingoffevolutie over homo florensiensis. Misschien weet u hier meer van.

Daarom; petje af voor deze website.

Groet, V.Mulder.


Antwoord (7-9-2006):

Beste Vincent,

Hartelijk dank voor deze 'hart onder de riem'. Zoals je misschien hebt gelezen, betekent dat veel voor me. Wat ook veel voor mij betekent zijn tips en vragen wat betreft creationistische stromanargumenten.

Er is zoveel creationistische onzin op het internet, en in andere media, dat het, met de tijd die ik beschikbaar heb, bijna onmogelijk is om alles te beantwoorden. Ik beperk mij dus tot wat in mijn ogen de sleutelkwesties zijn, en wat door bezoekers wordt aangereikt.

Ik was wel al bekend met de site scheppingofevolutie.nl, die hoofdzakelijk vertalingen brengt van de de engelstalige website Anwers in Genesis. Ik wist niet dat ze zoveel energie stopten in het verhaal over Homo floresiensis, maar het is niet eens zo belangrijk, want het bewijsmateriaal voor menselijke evolutie is niet afhankelijk van deze ene vondst, die immers een zijtak vertegenwoordigt.

Interessanter is te kijken naar hun artikel over Tiktaalik, waaruit maar weer hun gebrekkige inzicht in deze onderwerpen blijkt. Ik zal proberen de tijd te vinden om specifiek dit artikel uit elkaar te pluizen, om een voorbeeld te stellen.

Groeten,

Fedor Steeman


Antwoord (9-9-2006):

Beste Vincent,

Ik heb een artikel van die website scheppingofevolutie.nl onder de loep genomen in een nieuw artikel. Kijk onder 'Antwoorden'. Veel leesplezier!

Groeten,

FedorAntwoord (9-9-2006):

Ik duik erin ;-)