Voorzijde
Evolutie FAQ
Bewijzen
Antwoorden
Degeneratie?
Reacties
Links
Login


  Acties
Terug naar de inhoud

  Lees ook:
onder constructie...

Hoe betrouwbaar is evolutie?

mark - 2-3-2005:

Ik heb een vraag: Hoe betrouwbaar is de evolutietheorie...? Hoe komen de wetenschappers van de evolutietheorie aan de kennis over dit onderwerp...? Kunt u mij een fossiele overgansvorm tonen...? Gelooft u dat u door toeval ontstaan bent? Dat alle leven op aarde zomaar uit het niets tevoorschijn gekomen is, door evolutie?

Zonder intelligentie. Zonder doel. Zomaar... vanzelf!

Het wordt immers op (veel) scholen en via de media door je strot geduwd, of je het nu wild of niet. Je moest en zou geloven dat ons leven het product is van toevalsprocessen in de natuur.

'Alle planten en dieren zijn puur toevallig ontstaan, door natuurlijke selectie en mutaties. Je bent dus eigenlijk een grapje van de natuur. Er is geen echte reden voor je bestaan.'

Dat is de kern van evolutie. Alles is zinloos, want het is puur toeval dat het zo gelopen is.

Alvast bedankt


Antwoord (5-3-2005):

Daar Fedor tot nog toe verstek heeft laten gaan val ik maar weer even voor hem in, als je het niet erg vind...

*Hoe betrouwbaar is de evolutietheorie...? Ik zou zeggen; betrouwbaar genoeg. *Hoe komen wetenschappers aan kennis...? Door onderzoek te doen naar bijvoorbeeld; fossielen, embryo's, genen, enz. *Kunt u mij een fossiele overgangsvorm tonen...? Wat dacht je van Acanthostega? Plaatje

*Door toeval ontstaan? Wetenschap is van nature agnostisch, wat wil zeggen dat een bovennatuurlijk verschijnsel niet kan/mag worden gebruikt om theorie┼Żn of hypothesen te onderbouwen. Daarom is creationisme geen wetenschap. Aan de andere kant kan men het geloof in een bovennatuurlijk wezen of schepper niet verwerpen. Om die reden is er niets dat jouw er van zal weerhouden te geloven dat (een) God het leven heeft geschapen door middel van het evolutieproces. Zolang je tenminste onderscheid weet te maken tussen de wetenschap (evolutie) en het geloof (de schepper). Er zijn een groot aantal mensen die zo denken, waaronder enkele paleontologen zoals bijvoorbeeld Simon Conway Morris.

Met vriendelijke groet,

Tim