Voorzijde
Evolutie FAQ
Bewijzen
Antwoorden
Degeneratie?
Reacties
Links
Login


  Acties
Terug naar de inhoud

  Lees ook:
onder constructie...

Prachtige site, maar weerhoud je van theologie

Bart Klink - 27-7-2006:

Beste Fedor,

Mijn complimenten voor je prachtige site en je geduldige reacties op de vele vragen en commentaren. Ga zo door! De meeste creationistisch *argumenten* komen voort uit onwetendheid over evolutie, de evolutietheorie en wetenschapsfilosofie. Het enige remedie hiertegen is de juiste kennis bijbrengen. Jouw site draagt hier goed aan bij, zeker omdat de meeste schoolboeken daarin vreselijk tekort schieten.

Ik wil je nog een tip geven: verval niet in theologische discussies. In een aantal van je reacties ga je theologische discussies aan over onder andere of je de bijbel wel of niet letterlijk moet nemen, of het christelijk geloof wel of niet te rijmen is met evolutie of over het verschil tussen jouw godsconceptie en die van de reagerende.

Wetenschap, niet alleen de evolutiebiologie, is methodologisch naturalistisch: ze kan alleen werken met het empirisch toetsbare. Evolutie is dit wel en scheppingsgeloof, wat voor variant dan ook, per definitie niet. Dat maakt het eerste wetenschap en het tweede religie. Of deze twee te rijmen zijn, is en persoonlijke (filosofische/theologische) kwestie, geen natuurwetenschappelijke. Ik denk dat je daar nadrukkelijker op moet wijzen in je reacties.

Keep up the good work!

Bart Klink Webmaster van De AtheĀ“st (www.deatheist.nl)