Voorzijde
Evolutie FAQ
Bewijzen
Antwoorden
Degeneratie?
Reacties
Links
Login


  Artikel info
Auteur(s): Fedor A. Steeman
drs. Biologie
...
Gecreërd:
27/11/2006
Laatste wijziging:
6/12/2006
Eerder gepubliceerd:
...

  Speciaal
Terug naar de inhoud
Reageer op dit artikel
Wijzig dit artikel
Schrijf nieuw artikel

  Lees ook:
onder constructie...

Er klopt echt helemaal niets van!

De Gentse evangelist David Sörensen heeft een appeltje te schillen met evolutie. Zichtbaar verontwaardigd over dat wij volgens de evolutietheorie allemaal niets anders zouden zijn dan de produkten van 'stom toeval, gaat hij de strijd aan middels een mooi vormgegeven boek en nog fraaiere website. Een beetje lezen doet echter ontdekken dat het meer vorm dan inhoud is. Er klopt namelijk helemaal niets van! Van wat Sörensen schrijft tenminste...

'Er klopt niets van!'

David Sörensen had geen betere titel kunnen verzinnen voor zijn boek. Bij alleen al het lezen van de website kwam dit voortdurend in mijn hoofd op. Ik was me alleen er niet van bewust dat het bedoeld was als een waarschuwing. Wat dat betreft had het beter op een gele sticker op de kaft kunnen staan. De titel zelf had dan iets in de trant van 'Mijn begrip van evolutie' kunnen zijn.

Het geldt namelijk precies de andere kant op: Sörensens opvattingen van de evolutietheorie en alles wat daarmee samenhangt zijn zo simplistisch, vol met onwaarheden en zo bezijden de werkelijkheid dat het zelfs bijna de moeite niet waard is om een serieuze weerlegging te schrijven.

Maar veel mensen laten zich door de aanlokkelijke boodschap van Sörensen misleiden en ik val zelf regelmatig over citaten of zelfs hele teksten van zijn hand. Het wordt dus tijd om eens en voor altijd duidelijk te maken, dat Sörensens meeslepende teksten nergens over gaan. Er klopt namelijk werkelijk echt helemaal niets van!

Ik zal in eerste plaats alle 'feiten' en andere artikelen die op de website staan beschreven door de molen halen. Dan komt het gehele boek ook nog wel eens aan de beurt.

  • Leveren mutaties geen informatie op? onder constructie...
  • Werken systemen alleen als ze afgewerkt zijn? onder constructie...
  • Is evolutie niet bewezen? (onder constructie...
  • Wat zeggen wetenschappers? onder constructie...