Voorzijde
Evolutie FAQ
Bewijzen
Antwoorden
Degeneratie?
Reacties
Links
Login


  Artikel info
Auteur(s): Fedor A. Steeman
drs. Biologie
...
GecreĆœrd:
7/5/2006
Laatste wijziging:
18/5/2006
Eerder gepubliceerd:
Op daaromevolutie.net

  Speciaal
Terug naar de inhoud
Reageer op dit artikel
Wijzig dit artikel
Schrijf nieuw artikel

  Lees ook:
onder constructie...

Informatie voor scholieren

Ik krijg regelmatig berichtjes binnen van scholieren met allerlei vragen. Vaak zoeken ze informatie voor werkstukken en dergelijke. Nu wil ik best scholieren helpen met dit soort zaken, maar voordat je als scholier een berichtje instuurt, wil ik graag dat je het volgende leest...

Beste scholier,

In je stad staat een gebouw. Dit gebouw heet een bi-bli-o-theek (bibliotheek). Hier kan je heel veel boeken vinden; je weet wel: zo een stapeltje printouts met een kaftje eromheen. De meeste bibliotheken hebben een afdeling wetenschap, biologie, of zelfs evolutie.

Als je vragen hebt over evolutie en verwante onderwerpen kan je ongetwijfeld een boek vinden die de meeste van jouw vragen kan beantwoorden, als je maar goed zoekt en leest. Met goed lezen bedoel met het boek in een stoel gaan zitten (niet de computerstoel) en iedere pagina (printout-velletje) stuk voor stuk doorlezen. Er staat ook vaak een register of index achterin als je informatie over een specifiek woord zoekt.

Nu kan je op internet ook veel informatie vinden, maar informatie in boeken is bovenal het meest betrouwbaar en het minst vluchtig.

Als je na veel lezen en goed nadenken toch nog vragen heb, kan je een berichtje sturen. Je moet dan wel een specifieke, weloverwogen vraag stellen over datgene dat je ofwel in de boeken, ofwel op het internet hebt gelezen. En niet zo van: ''Ik wil graag informatie over dit of dat onderwerp...'' Dergelijke 'vragen' worden direct verwijderd.

Voor scholieren die duidelijk over het onderwerp van hun werkstuk hebben nagedacht ben ik bereid tot grote lengten te gaan om ingewikkelde onderwerpen uit te leggen. Aan luie scholieren die denken mij te kunnen gebruiken als een wandelende encyclopedie heb ik een hartgrondige hekel.

Met vriendelijke groet,

Fedor Steeman

 


dresses
ghd hair links of london charms pandora uk thomas sabo charm club tiffany rings straighteners wedding dresses cheap Tiffany Deutschland